Lezen

Hieronder staan verschillende boeken die inspirerend, informatief of ondersteunend voor je kunnen zijn.

 • Mindfulness – In de maalstroom van je leven, Edel Maex.
  Uitgeverij Lannoo, ISBN 9789020965162

Boek dat het achtweekse programma stap voor stap beschrijft op een heldere toegankelijke manier. Je kun het boek gebruiken om mee te oefenen of om thema’s nog eens te lezen

 • Mindfulness Basisboek – Kennis, achtergrond en toepassing, Rob Brandsma
  Uitgeverij Lannoo, ISBN 9789401400497

Een theoretische boek dat goed leesbaar is geschreven. Het neemt je mee van de oorsprong van de mindfulness in het Boeddhisme, tot de ontwikkeling van de achtweekse training en de toepassing in de Westerse wereld. Het boek gaat ook in op de variaties in mindfulness die tegenwoordig worden aangeboden. Interessant leesvoer als je meer wil weten van de thema’s binnen de mindfulness en verdieping wenst op je kennis over mindfulness.

 • Zie jezelf in mildheid – bevrijd je van de rechter in jezelf, Byron Brown.
  Uitgeverij Aionion Symbolon, ISBN 9789074899703

Boek over de innerlijke criticus, of je oordelende zelf. Boek leest niet heel makkelijk, is wel informatief. Als oordelen en mildheid een thema voor je is, kan dit boek interessant zijn.

 • Terug naar de markt – boeddhisme in het dagelijks leven, Joost van den Heuvel Rijnders.
  Uitgeverij Asoka, ISBN 9789056703646

Leuk en makkelijk leesbaar boek over de ervaringen van Joost van den Heuvel Rijnders die na 3 jaar leven als monnik in Azië terugkeerde naar Nederland.

 • Meditatie – handboek voor innerlijke rust.
  Happinez, ISBN 9789400505322

Handboek met verschillende manieren van meditatie beschreven. Korte teksten die ingaan op verschillende thema’s. Mooi ter aanvulling of inspiratie.

 • Mag ik je aandacht? – Nederlandstalige poëzie & mindfulness, Anne Speckens & Saskia van Leendert.
  Uitgeverij Ten Have, ISBN 9789025903749

Doosje met een klein boekje en 50 Nederlandstalige gedichten gerelateerd aan de zeven houdingskwaliteiten van mindfulness. Leuk ter inspiratie, inspirerend en verdiepend in aansluiting op een thema waar je wellicht mee bezig bent.